“Je gaat sneller vooruit en je groeit langer door dankzij onze verscheidenheid aan paarden.”

Rijlessen voor kinderen en volwassenen

Zowel kinderen als volwassenen leren in Stal ’t Vossenhol paardrijden volgens de regels van de kunst. Je start meestal met enkele privélessen. Daarna sluit je aan bij gezellige lessen in kleine groepjes (maximum 6-7 ruiters) of kan je je verder specialiseren in de communicatie met je paard en doorgroeien in het horsemanship. Liesbeth: “Onze ruiters gaan sneller vooruit dankzij deze werkwijze. Bovendien krijg je een paard dat past bij jouw niveau, zodat je langer kunt doorgroeien. Onze paarden rijden niet op routine. Ze hebben een eigen karakter, zodat je zelf leert echt rijden, en niet enkel op het paard te zitten.”

Voor onzekere kinderen nemen we graag wat meer tijd met extra privélessen en/of horsemanshiplessen.

Ook voor volwassenen hebben we aparte lessen.  Op die manier hebben de ouders ook eens quality-time met hun paard op een rustig moment in de week.  Ook wandelingen en dagtochten behoren tot de mogelijkheden.

 

Bekijk snel onze kampkalender op onze facebookpagina.

Natural horsemanship-lessen

 

Liesbeth: "Na zelf reeds meer dan 10 jaar bezig te zijn met het Natural Horsemanship ben ik klaar om mijn kennis op een leuke manier over te brengen en iedereen te helpen om een echte "horseman of horsewoman" te worden. Zelf volg ik nog steeds les bij de beste lesgevers om me bij te scholen, want niemand is ooit volleerd natuurlijk."

Natural Horsemanship is een natuurlijke manier om paarden te trainen. Op een natuurlijke manier, dat betekent respect tonen voor de dieren, rekening houden met hun psychologie en zich leren inleven in hoe een paard denkt en leeft. Door de natuurlijke trainingsprincipes te hanteren kunnen we veel sneller duidelijk maken aan ons paard wat we van hem willen, zonder geweld en intimidatie.

Hieronder valt zowel het grondwerk, bitloos rijden en liberty of werken in vrijheid.

We willen ruiters leren controle hebben over de voeten van hun paard, obstakels leren overwinnen en handig worden met paarden, zowel op de grond als in het zadel. Hiervoor ontwikkelen ze hun leiderschapskwaliteiten, zodat ze duidelijke boodschappen kunnen doorgeven aan hun paard en een wederzijdse communicatie kunnen opbouwen.

“Wij helpen je kind over zijn of haar angsten heen.”

Pony- en paardenkampen voor kinderen

 

In de schoolvakanties beleven kinderen de tijd van hun leven in Stal ’t Vossenhol. Want de pony- en paardrijkampen zijn bekend van Gent over Brugge tot Knokke. Liesbeth: “We werken altijd in kleine groepen van maximum 7 kinderen.  Er wordt 2x per dag gereden.

 “Een paardenkamp moet een onvergetelijke belevenis zijn.”

 

Paardrijden en paarden verzorgen

 

Er komt heel wat kijken bij paardrijden: poetsen, opzadelen, ... Ook dat leren kinderen in Stal ’t Vossenhol. Ze verzorgen de paarden en indien mogelijk wassen, spelen spelletjes met en zonder de paarden, voltige en krijgen spelenderwijs heel wat informatie over paarden en paardrijden mee.  Bovendien krijgen ze les van een goede instructeurs en kunnen ze proeven van de basisbeginselen van Natural Horsemanship .  Ook gaan we natuurlijk op bezoek bij de veulentjes en hun mama’s.

De laatste namiddag, op vrijdag, mogen de mama’s en papa’s, opa’s en oma’s en alle vrienden de kinderen komen bewonderen en helpen stemmen op het mooist versierde paard en ruiter.  Dan zetten alle ruitertjes hun beste beentje voor als afsluiter van het kamp.

’s Middags staat er een verse maaltijd op het menu en we voorzien ook een vieruurtje en voldoende drankjes.” Snel inschrijven is de boodschap!

Jeugdkamp

 

Voor jongeren (vanaf 12 - 15 jaar) onder ons hebben we een apart kamp.  Hier gaan we natuurlijk ook dagelijks rijden met onze paardjes. We gaan springen, dressuur rijden, voltige, zonder zadel rijden, ponygames en natuurlijk niet te vergeten werken we aan onze Horsemanship en leren we een goede leider e zijn voor ons paard.

Natuurlijk maken we samen ook een heuse dagtocht. We vertrekken 's morgens en nemen de picknick mee. Zeg nu zelf, wat is er leuker dan met je paard een ganse dag op stap gaan?

We slapen in coole tipitenten en helpen met het eten maken. 

Ook staan er leuke avondactiviteiten op het programma zoals een bbq, nachtwandeling onder begeleiding, educatieve uitstap, …

 

16+ kamp


Hier word ons programma nog iets meer aangepast aan de leeftijd.  Er wordt een basis horsemanship gegeven en spring en dressuurlessen.  De dagtocht staat natuurijk op het programma maar ook een gezellige avondwandeling mag niet ontbreken. Natuurlijk is paardrijden het belangrijkste, maar ook andere activiteiten staan ingepland. 

 

Hier wordt ook geslapen in onze 8 persoons tipi tenten en koken we met zijn allen.